dijous, 16 d’agost del 2007

LA NOIA DE LA PERLA



MIREU, GAUDIU DE LES DUES IMATGES, COMPAREU, I SI US ES POSSIBLE TRIEU-NE UNA


La imatge de l'esquerra, és una pintura d'un dels més grans pintors que hi ha hagut mai (parlant sempre dels meus gustos).

Johannes Vermeer,és un pintor Holandes, considerat un dels més importants de l'edad d'or de la pintura Holandesa.(1.632-1.675)

Mentre va viure, mai sel va considerar com un dels mes grans, tot al contrari, va viure d'una forma una mica precaria, encara que mai li va faltar la feina, doncs pintava dones de la alta societat Holandesa.
Però era tant perfeccionista que produia molt pocs quadres, i per aquest motiu no va ser mai ric. A la seva mort, va deixar a la seva viuda 11 fills i un pilot de deutes.

No va ser fins l'any 1.866 que degut a una exposició que va orgnitzar un critic d'art, la seva reputació va creixer moltissim, sobre tot per el seu ingeni al utilitzar l'us i el tractament de la llum.

Ara toca parlar de "La noia de la Perla", un dels quadres que el va fer més famos. Mireu, quina cara, quina mirada, quina delicadesa es despren d'aquesta pintura.

I ara mireu l'altre imatge (de la dreta) es l'actriu Scarlet Johanson, que fa de protagonista a la pel·licula que es va fer de la novela de Tracy Chevalier.

No podien triar cap altre noia que estes a l'altura de la imatge que reflexa aquest maravellos quadre. Es extremadament preciosa i el més important, te aquesta llum a la mirada com la noia del quadre.

Jo he llegit el llibre i he vist la pel·licula. Us recomano les dues coses, però si n'heu de triar una trieu el llibre.